Avisita personuppgiftspolicy

Personuppgifter

I denna personuppgiftspolicy hittar du information om hur vi samlar in och hanterar dina personuppgifter, för vilket ändamål vi hanterar personuppgifterna och hur länge vi sparar uppgifterna samt vilka rättigheter du har.

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt (det vill säga via annan information) kan hänföras till dig som fysisk person. Det gäller till exempel namn, personnummer, adress, e-postadress och telefonnummer. Även bilder, inspelningar eller din dators IP-adress räknas som personuppgifter. Att behandla personuppgifter innebär att en eller flera åtgärder utförs; såsom insamling, lagring, läsning, bearbetning eller överföring av uppgifterna.

Avisita AB är personuppgiftsansvarig för de uppgifter vi har om dig och för den behandling som beskrivs i denna personuppgiftspolicy och vi följer gällande dataskyddslagstiftning (GDPR).

Insamling av personuppgifter

Avisita samlar in personuppgifter på flera sätt, i första hand direkt från dig. Nedan beskriver vi vilka uppgifter som samlas in och i vilka sammanhang.

Uppgifter som du själv lämnar till oss

Vi samlar in och behandlar personuppgifter som du lämnar till oss, oftast i samband med att vi bokar för dig och behöver personuppgifter för att fullfölja vårt avtal, men även då du skickar e-post eller meddelanden via vår webbplats, anmäler dig till vårt nyhetsbrev, beställer något eller anmäler dig i våra onlinesystem, ringer oss eller kommunicerar med oss via sociala medier.

Uppgifter som samlas in när du använder våra tjänster

Vi samlar in och behandlar personuppgifter som din arbetsgivare lämnar till oss. Detta sker då vi har ett avtal och vi behöver information om de personer som vi skall hantera inom avtalet. Uppgifter som samlas in är t.ex. namn, telefonnummer, e-postadress, faktureringsreferens. Dessa uppgifter behövs för att vi skall kunna leverera de tjänster som vi har avtalat om.

Det förekommer även att en bokningsansvarig person lämnar personuppgifter om en eller flera andra personer som skall nyttja bokningen.

Uppgifter från andra källor

I vissa fall kan vi inhämta information från andra källor t.ex. samarbetspartners och andra leverantörer. Vi kan även komma att samla in och uppdatera dina adressuppgifter via tredje parts tjänster för adressuppdatering.

Hantering och lagring av personuppgifter

Vi hanterar personuppgifter i vår kunddatabas, i våra boknings- och säljstödssystem samt ekonomisystem. Dessa system är till för att kunna leverera de tjänster du har beställt från oss och för att kunna hantera frågor och kundvård i samband med utförandet av dessa tjänster. I dessa system kan samtliga de personuppgifter vi samlar in komma att hanteras.

I de fall vi har samlat in dina uppgifter inom ramen för ett avtal med din arbetsgivare, sparas uppgifterna så länge avtalet är gällande. I de fall du har samtyckt till att vi hanterar dina uppgifter, sparas de så länge ditt samtycke är gällande, dvs tills du tar tillbaka det.

Din integritet är viktig för oss och därför sätter vi säkerheten i fokus. Vi vidtar åtgärder för att skydda dina uppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen och etablerade riktlinjer för informationssäkerhet. Detta innebär t.ex. att vi har rutiner och regler kring dataskydd och att våra medarbetare bara har tillgång till de uppgifter de behöver för att utföra sitt arbete.

Avisita kan komma att använda ditt mobilnummer eller e-postadress för direktmarknadsföring, t.ex. nyhetsbrev eller erbjudanden från oss. Om du inte vill att vi använder din e-postadress eller mobilnummer för direktmarknadsföring är du välkommen höra av dig spärrar vi dina uppgifter för detta. Skicka då e-post till oss, se kontaktuppgifter nedan, med ditt namn och den uppgift du vill spärra.

Utlämning av personuppgifter

Vi anlitar leverantörer och partners, t.ex. konferens- och boendeanläggningar samt andra företag inom rese- eller evenemangsbranschen, för att fullfölja vårt åtagande gentemot våra kunder vid bokning. Dessa leverantörer får tillgång till de personuppgifter som behövs för att en bokning ska kunna genomföras, oftast namn och telefonnummer. I vissa fall omfattas även e-postadress, företagsnamn samt allergier eller annan information som gästen har begärt skall framföras, t.ex. sen ankomsttid.

Vi bokar även transporter för kunders räkning, exempelvis flyg, tåg och buss. Flygbolagen får tillgång till personuppgifter om de resenärer som ska resa med respektive flygbolag. Det kan vara namn, födelsedatum, ålder och kön för alla resenärer på bokningen och adress och kontaktuppgifter för huvudresenären.

Avisita säljer inte dina uppgifter till en tredje part.

Dina rättigheter

Du har vissa rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen. Om du vill nyttja någon av dina rättigheter kan du kontakta oss enligt nedan.

  • Rätt till tillgång – du har rätt till att få en bekräftelse på om vi behandlar dina personuppgifter och ett utdrag över vilka uppgifter som behandlas
  • Begäran om rättelse – du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade
  • Begäran om att raderas – du har rätt att under vissa omständigheter få dina uppgifter raderade, exempelvis om de inte längre behövs för ändamålet, eller om behandlingen baseras på ditt samtycke och du återkallar detta
  • Invända mot behandling som stödjer sig på vårt berättigade intresse och mot behandling för direktmarknadsföring– du har rätt att invända mot behandlingen av dina personuppgifter eller att behandlingen begränsas
  • Rätt till dataportabilitet – du har rätt att kräva att personuppgifter flyttas från oss till ett annat företag, myndighet eller organisation. Denna rättighet är begränsad till uppgifter som du själv tillhandahållit oss

Mer information om dataskyddslagstiftningen finns på:  https://www.datainspektionen.se

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring hur vi behandlar dina personuppgifter, är du välkommen att kontakta oss på telefon 0752-40 10 00 eller via e-post på welcome@avisita.com.

Avisitas personuppgiftspolicy kommer att uppdateras allt eftersom rättspraxis utvecklas och Datainspektionen ger ut riktlinjer. Den senaste versionen finns alltid på vår webbplats, www.avisita.com.  Senast uppdaterad 2018-05-23.

π