Hur fungerar röstningen på en digital stämma?
Röstningen på en digital stämma anpassas efter era önskemål, deltagarna röstar enkelt via sin telefon alternativt surfplatta. När registrerad deltagare checkar in skapas personens röstlängd. Skulle någon vara berättigad till fler röster alternativt inte ha rösträtt anpassas detta i förväg.
Hur garanteras säkerheten vid röstning?
För deltagare på en digital stämma rekommenderar vi en tvåfaktorsautentisering som innebär en kombination av e-post och SMS med en personlig länk till varje deltagare. Där får varje deltagare aktivt gå in och markera sig själva som närvarande. Enkelt att förstå för deltagaren, och för arrangören säkerställer det att de som har anmält sig också faktiskt deltar.
Var sänder man ifrån?
Det är det som är det fina, ni kan sända från varsomhelst! Hemma eller i studio, storlek, antal deltagare och innehåll styr detta. Behöver ni kanske hjälp med förhandsinspelat material? Vi hjälper er att hitta rätt lösning för er digitala stämma.
Hur hanteras fullmakter?
Fullmakten godkänns av arrangören, och röstning med fullmakt kan hanteras i systemet.
Vad behövs för tekniska hjälpmedel?
Som arrangör/deltagare behöver du en dator, smartphone eller surfplatta. Vi har systemet och hjälper er med inbjudan, anmälan, incheckning, röstlängd, livesändning och säkerhet.
Kan deltagarna begära ordet och få prata i direktsändning?
Ja, detta bestämmer ni som arrangör. Vid mindre stämmor kan det fungera att varje deltagare får prata rakt ut, men vid större deltagarantal rekommenderar vi att deltagarna i början av stämman får meddela när de vill ha ordet och till vilka punkter på dagordningen.
Vilka fördelar finns med att genomföra stämman digitalt?
Det finns många fördelar med en digital stämma. Alla kan delta, mötet blir mycket mer effektivt än om det hålls fysiskt och ni kan fokusera på det som är viktigt. Dessutom blir resultat och statistik dokumenterade realtid. Det har även visat sig att fler vågar begära ordet och komma till tals i ett digitalt format.
Går det att få till en motsvarighet till minglet vid kaffepausen när mötet är digitalt?
Det här är kanske det svåraste att lösa i digitalt format, men det går. Ett sätt är att skapa digitala mötesrum för olika intresseområden eller rent mingel, där deltagarna kan gå in och närverka med varandra under pauser.
Kontakta Camilla på Avisita Möten och Event så berättar hon mer!
Tel: 0752-40 10 20
E-post: meeting@avisita.com.